Як скласти бізнес-план пекарні

Наш сайт дає можливість скачати бізнес-план кондитерського магазину. Тут можна знайти все приблизні розрахунки для відкриття своєї справи. Рентабельність такого проекту сягає 10%, за європейськими мірками це досить солідний показник.

Міні-кондитерська пекарня почне приносити хороший дохід, якщо при її створенні будуть враховані всі етапи відкриття бізнесу:

— Визначаємося з приміщенням.

Це один з найсерйозніших бар’єрів, яке постає на шляху при реалізації бізнес-плану кондитерської. Самостійна споруда будівлі буде нераціональна, оскільки на це піде багато часу, а головне засобів. Хоча для інвестицій це теж може підійти, оскільки згодом будова можна використовувати і для інших об’єктів. Якщо фінансова сторона питання стоїть на першому місці, кращим варіантом буде зайняти вільну площу в магазині (досить буде 70-110 квадратних метрів). З його власником буде потрібно укласти договір про партнерство. Однак на практиці такі спільні проекти здійснюються рідко, власники торгових точок користуються більш вигідним способом — передачею приміщення в оренду на тривалий термін. Бізнес-план міні-кондитерської повинен передбачати і послуги маркетолога, який зможе професійно вибрати місце розташування майбутнього об’єкта. Надалі ця обставина буде вирішальним в процвітанні розпочатої справи. Маркетолог оцінює об’єкт з точки зору конкурентності та доступності. Всередині будівлі обов’язково повинні бути присутніми водопостачання, каналізація, підсобні та побутові кімнати, мийка і туалет.

— Готуємо стартовий капітал.

Бізнес-план маленькій кондитерській може коштувати підприємцю 250-300 тисяч рублів. Така сума дозволить забезпечити випуск хлібобулочних виробів в обсязі 300 кг. Для більшої кількості продукції знадобиться більш дороге устаткування, тоді витрати можуть збільшитися до 1 мільйона рублів. Додатково будуть потрібні витрати на оренду, оформлення документів і заробітну плату персоналу.

— Ми оформляємо документи.

Міні-кондитерська як бізнес буде неможлива без отримання сертифікатів СЕС, оскільки без них не можна починати виробництво і неможливо реалізувати продукцію. До обов’язкових документів також належать дозвільні укладення пожежної інстанції і екологічної служби контролю.

— Закуповуємо обладнання.

Бізнес-план пекарні з розрахунками повинен обов’язково включати витрати на печі, змішувачі тесту, форми для випічки, хліборізки, тісторозкатувальні машини і багато іншого. Вибір обладнання на ринку величезний, орієнтуватися потрібно на свій бюджет.

— Займаємося підготовкою до реалізації виробів.

Має бути висновок договірних зобов’язань з різними магазинами і фірмами-оптовиками. Також можна спробувати організувати свою точку з продажу продукції, бізнес-план кондитерської це дозволяє, хоча це більш затратно через велику кількість документів і вимог контролюючих органів.

— Набираємо персонал.

Орієнтуватися треба на обсяг виробництва. Якщо продукції планується робити не так багато, для початку потрібно буде найняти всього чотирьох співробітників: пекар, його помічник, технік і прибиральник. На посаду пекаря краще взяти грамотного професіонала.

— Приступаємо до роботи.

Перед початком реалізації бізнес-плану по кондитерській потрібно закупити сировини мінімум на тиждень. Випустивши першу партію, потрібно прорахувати її собівартість. Тільки після цього можна визначитися з оптимальною ціною на продукцію. При цьому не можна забувати враховувати в загальній сумі заробітну плату і утримання приміщення.

Продуманий бізнес-план міні-кондитерської дозволить уникнути багатьох непередбачених ситуацій, і незабаром проект почне приносити стабільний дохід.