Свіжа зелень користується високим попитом круглий рік. У зимовий період ціни на неї піднімаються майже в два рази. На вирощуванні свіжої цибулі, кропу, петрушки можна організувати високоприбутковий бізнес.

Всупереч існуючим стереотипам, даний вид бізнесу не є сезонним. Його можна запустити в літню пору року (на власній дачі), і продовжити восени (в спеціально обладнаній теплиці) .

бізнес-ідея вирощування зелені на продаж

Бізнес по вирощуванню зелені

Вартість кілограма свіжого кропу або цибулі в осінньо-зимовий період досягає 150 рублів за кілограм, а іноді і вище.

Якщо бізнесмен буде вирощувати зелень на 20 сотках землі, то він зможе збирати до 1500 кілограмів урожаю за 1,5-2 місяці.

 

При відпускній ціні в 70 рублів за кілограм розмір його потенційного прибутку складе 105 тисяч рублів.

Як організувати бізнес по вирощуванню зелені

Організувати такий бізнес може кожна людина, що відрізняється працьовитістю і амбітністю.

Для реалізації подібної бізнес-ідеї необхідний мінімальний стартовий капітал в 50-100 тисяч рублів. Ці кошти будуть витрачені на будівництво теплиці, закупівлю насіння, добрив і т.д.

Посадковий матеріал повинен бути якісним, інакше бізнесменові не вдасться досягти запланованого рівня врожайності. Насіння можна купувати в спеціалізованих магазинах або в інтернеті.

як організувати бізнес по вирощуванню зелені

На початковому етапі можна найняти на роботу тільки двох співробітників, які будуть доглядати за зеленню, збирати урожай, упаковувати його.

Для транспортування вирощеної зелені бізнесменові потрібно автомобіль. У разі його відсутності доведеться наймати на роботу водія з власним транспортом.

Варто враховувати, що свіжа цибуля, кріп або петрушка швидко втрачають товарний вигляд.

Їх можна зберігати тільки в холодному місці протягом декількох днів. Підприємець повинен знайти способи реалізації готової продукції до того, як буде зібрана перша партія зелені.

Постачати свіжу зелень можна в великі супермаркети, овочеві магазини і крамниці. При бажанні можна знайти і інші канали збуту.

Наприклад, можна домовитися про постачання зелені в їдальні місцевих санаторіїв, в ресторани, кафе і т.д.

Щоб працювати на законних підставах, бізнесменові, що вирішив відкрити свою справу в цьому напрямку, необхідно зареєструвати ІП і отримати дозвіл на продаж зелені.

Коли бізнес вийде на самоокупність, можна буде розширити його. Для цього можна буде побудувати ще одну теплицю і найняти на роботу додатковий персонал.