Все-таки ми дочекалися літа, відпусток, сонця, пляжів і холодного квасу. В історії так склалося, що спека в літню пору і квас це вже як синоніми в нашій свідомості.

Організм поступово зневоднюється і вимагає від нас поповнити запаси води, і в даному випадки квас буде найкращим вибором, а бізнес-ідея по його продажу стає перспективною .

Як продавати квас? З чого почати?

з чого почати продаж квасу

«Чим тепліше на вулиці — тим більше людей хочуть пити, і тим більше загальний прибуток» — ось вона ця заповітна формула успіху, якою слідують всі продавці на точках з продажем квасу .

Уже минув той час, коли квас продавався в бочках. Цей метод не була рентабельним, та й слухав про антисанітарію назбиралося маса.

Саме тому продавці квасу зараз використовують так звані КЕГи — це такі собі алюмінієві конструкції, які вміщують в собі до 30 літрів усіма улюбленої рідини.

Наскільки вигідна продаж квасу? Дуже багато людей на цьому роблять великі гроші, саме з цієї причини результат тільки позитивний.

Якщо почати організовувати виробництво «живого» квасу, то ваші справи, як правило, різко підуть в гору.

У літню пору, прибуток з однієї точки може досягати до 60 000 рублів за місяць. При таких грошах і при шести точках в місті, питання про розширення у вас швидко просунеться вперед .

Бізнес-ідея продажу квасу, у всіх його проявах

бізнес-ідея продажу квасу в усіх його проявах

Продавати квас — це дуже прибутково, але тут, як і у всіх інших нішах є свої підводні камені . Перш квас продавали з величезних жовтих бочок, все ми їх пам’ятаємо з часів СРСР.

Дуже часто в цих бочках квас піддавався не добрий впливу, плюс до всього тара була дуже далекою від норм санітарії. Що в майбутньому на довгі роки відлякало людей від покупки квасу.

 

Насправді, можна назвати другим диханням для бізнесу з продажу квасу стала адаптація нового обладнання під розлив пива. Продавці ж квасу вирішили послідувати за тією ж технологією.

Коли нове імпортне обладнання завезли на територію Росії, дуже багато спочатку здивувалися, але в той же час неймовірно зраділи, адже квас в цих кегах може зберігатися набагато довше, ніж в звичайних бочках.

Потрібно відзначити, що саме це і стало проривом в сфері бізнесу з продажу квасу. Тепер продавці закуповують квас в такій кількості, в якому, в майбутньому, його можна буде продати, а на рахунок самої доставки по точках продажів — то тепер і це стало в рази простіше.

Питання з документами і додатковими витратами

Ролл-бари для квасу

Перед тим як встановлювати точку з продажем квасу на самому прохідному місці потрібно буде отримати ряд документів, які дадуть зелене світло для вашої торгівлі .

Для даної продажу дозволу з боку влади не потрібно, але все-таки буде краще пізнати, в яких місцях є обмеження по продажу квасу і чи можна взагалі їм торгувати.

Якщо слухати вимогам від СанПин 3.2.6.1066-01, в яких говориться про наступне: «Санітарно — епідем.вимоги до компаній / організацій, які займаються обігом сировини для продовольства і харчових продуктів, а також торгівлею «, потрібно взяти спеціальний дозвіл в органах Росспоживнагляду.

Крім усього іншого у продавців квасу повинна бути спеціальна книжка по санітарії, а сам квас повинен мати певний сертифікат від самого виробника квасу.

Що ж стосується обладнання спеціального для продажу квасу, воно повинно бути таке:

  • спеціальна стійка з обладнанням під розлив квасу;
  • маленький холодильник (щоб зберігати напій в пляшках);
  • кошик для сміття, відро для води, мішки для сміття і звичайні серветки;
  • зручний стільчик;
  • кілька КЕГів (одна частина для роботи, а інша для обміну на цілі і нові);
  • тент, парасоля з підставкою, який вкриє від сонячних променів (у випадку роботи на вулиці);
  • одноразові стаканчики з різною ємністю;
  • спеціальний одяг для вашого продавця;
  • потрібні логотипи від продавця або від виробника;
  • ПЕТ — тара.

У випадку якщо ви все ж таки зважитеся на відкриття свого бізнесу з продажу квасу, потрібно буде врахувати сезон, адже продажу квасу в зимову пору і продажу влітку дуже сильно відрізняються приблизно від чотирьох до восьми разів .

Крім цього на дохід буде впливати наскільки сонячний або похмурий день на вулиці.

У світі квасу існує один путівник — прогноз погоди, який іноді чітко визначає ваш заробіток за день.

Купувати квасний напій буде найкраще у тих продавців — підприємців, у яких вже є репутація на цьому ринку і в яких ви повністю впевнені.

Адже навіть переплативши за продукт, нехай 2 рубля, ви будете впевнені в тому, що тільки у вас кращу якість, а не економити на своїх клієнтів, за рахунок чого втрачається репутація. Сьогодні ціни за літр квасу — в рамках 14 рублів.

Під час осіннього / зимового періоду свою точку можна буде перенести в один з великих ТРЦ, але для початку потрібно буде обговорити це момент з адміністрацією сайту.

Головні тези, існуючі в бізнесі з продажу квасу

  1. Щоб встановити точки з кегамі повинні бути необхідні документи;
  2. Потрібно отримати дозвіл від органів Росспоживнагляду;
  3. Всі бізнесмени доставляють квас тільки в кегах;
  4. Для початку бізнесу потрібно дізнатися, чи є можливість на торгівлю в потрібних місцях;
  5. Потрібен сертифікат від виробника цього квасу;
  6. Для продавців потрібна спеціальна санітарна книжка;
  7. Взимку квас продається в рази гірше, ніж влітку;
  8. Повинно бути все необхідне обладнання.

Окупність бізнесу з продажу квасу

Продаж квасу бізнес-ідея

Давайте перейдемо до підрахунками. Рекомендована ціна 1,5 л. пляшки починається з позначки в 50 рублів. Після продажу загальна каса буде дорівнює 57 пляшка, а це 2800 рублів.

У той же час потрібно відняти всі витрати за час виробництва квасу в пляшках, таким чином чистий прибуток складе 1600 рублів. В місяць прибуток виходить близько 48 000 рублей.

За собівартістю квасний напій не буде дуже багато коштувати, та й сам бізнес вважається дуже рентабельним.

Люди, які вирішили зайнятися цим видом бізнесу, повинні особливу увагу звернути на відбір кадрів, крім цього уважно стежити за поставками самого напою і сировини до нього, таким чином, клієнти будуть весь час повертатися до вас за добавкою.