При належному підході ідея бізнесу  організації їдальнею може стати прибутковою справою. Правда, варто враховувати, що ця діяльність вимагає досить великих вкладень.

Найкраще відкривати їдальню поблизу навчальних закладів та офісних центрів. Навіть якщо поруч знаходяться кафе та ресторани, це не буде заважати розвитку бізнесу, так як середньостатистичний працівник не може дозволити собі харчуватися в закладах подібного класу.

бізнес-ідея відкриття їдальнею

 Як відкрити їдальню

При складанні меню бажано орієнтуватися на вартість комплексного обіду в 150-200 рублів. На першому етапі краща оренда приміщення. Добре підійде цокольний поверх офісної будівлі.

 

Один з головних критеріїв успіху ретельний підбір постачальників. Продукти повинні бути якісними, а ціна доступною. У вечірні години можна використовувати приміщення в якості банкетного залу.

Робота організації громадського харчування багато в чому залежить від кваліфікації кухарів, вони повинні добре готувати страви європейської та російської кухні.

Перед відкриттям їдальнею потрібно закупити, столи, стільці, столові прилади.

Також знадобитися електроплита, варильний і жарова шафи, холодильник і морозильна камера. Незважаючи на те, що їдальня заклад класом нижче ніж кафе або ресторан нехтувати інтер’єром все ж не варто.

Розкішний ремонт не потрібно, однак, створити затишну атмосферу буде до речі. На стіни можна повісити модні плакати. Один із сучасних способів залучення клієнтів в заклад громадського харчування безкоштовний вай-фай, так чому б не скористатися цією перевіреною методикою.

їдальня як вид бізнесу в закладах громадського харчування

Для того щоб краще зрозуміти які страви користуються попитом бажано відвідати кілька столових і ознайомитися з їх асортиментом. Вкладати багато коштів в рекламу є недоцільним, достатньої яскравої вивіски поруч із закладом і роздачі листівок. Крім того, можна застосовувати різні акції, наприклад, абонементи на комплексні обіди.

Площа приміщення повинна бути не менше 10 квадратних метрів. Варто також враховувати, що для відкриття їдальнею потрібно багато дозвільної документації. Якщо контролюючі органи нечасто відвідують заклади інших галузевих сфер, то закладам громадського харчування необхідно бути готовими до частих перевірок.

Тому важливо отримати дозвіл СЕС, укласти договори зі службою дезінсекції та дератизації. Відкриття їдальнею досить витратний бізнес, що вимагає самодисципліни і розвинених організаторських здібностей.