Для комерсантів громадське харчування завжди було привабливою сферою для інвестицій. Бізнес-ідея має свої тонкощі і специфіку, які потрібно знати, щоб підприємство стало успішним. З якими завданнями стикається ресторатор-початківець?

як відкрити ресторан

Бізнес-ідея ресторану

Визначимо основні моменти ресторанного бізнесу:

Вибір приміщення та інтер’єру

Підходящий об’єкт повинен мати вестибюль, гардероб, хол, банкетний зал, чоловічі і жіночі туалетні кімнати з приміщенням для миття рук, зону для куріння. Важливо, щоб електропотужності майданчики (від 200 до 300 м.) Була не менше 30-40 кВт.

Такі показники необхідні для того, щоб використовувати професійне обладнання для ресторанів в повному комплекті.

Крім цього, доведеться рахуватися при виборі об’єкта з численними і невблаганними вимогами контролюючих органів. Про діючих нормативах можна прочитати в документах СНиП, ППБ, СанПіН, СНиП, призначених для підприємств громадського харчування.

Також доведеться орієнтуватися на наявність парковки, вартість оренди приміщення, розмір комунальних платежів, наявність майданчика для відходів, інфраструктуру району, близькість до конкурентам.

 

Дизайн ресторану, декорування інтер’єру

Грамотно оформлена оздоблення об’єкта дозволяє створити власний унікальний бренд закладу. Для унікалізації громадського харчування краще запрошувати фахівців з просування проектів.

як заробити на відкритті ресторану

Потужний, яскравий бренд надає сильне враження на відвідувачів і запам’ятовується надовго. Від обраного іміджу буде залежати багато чого: гардероб персоналу, стиль штор, скатертин, меблів, особливості оформлення залу і навіть манера обслуговування клієнтів.

Вибираючи бренд проекту, подумайте, що і кого ви хочете бачити в своєму закладі?Гучних представників покоління «пепсі», солідну публіку, креативних діджеїв та їхніх шанувальників, скромних обивателів, забігли на чашку кави або обідня перерва?

Обраний стиль визначить статус установи, а значить, і його публіку. Подальша розробка меню, декору, алкогольних напоїв, буде залежати від прийнятого зараз рішення.

Підбір персоналу ресторану

Стабільну та якісну роботу будь-якого підприємства забезпечує його штат. Від кваліфікації і рівня відповідальності співробітників багато в чому залежить успіх закладу, його репутація серед клієнтів, здоровий клімат в колективі.

У зв’язку з вищевикладеним стає зрозуміло, чому до рекрутингу працівників слід ставитися особливо ретельно. В першу чергу вам потрібно знайти головна особа громадського харчування — шеф-кухаря.

Він займеться розробкою меню і фірмової страви, підбере кухонний персонал і офіціантів. Професіонал повинен сам вибрати команду з якою йому доведеться підкорювати серця відвідувачів.

бізнес-ідея відкриття ресторану

Власнику закладу потрібно буде найняти менеджера закупівель. Спеціаліст буде займатися придбанням продуктів і напоїв, меблів, штор, скатертин за оптимальними цінами, стежити за термінами придатності товарів, оформленням повернень постачальникам і т. Д.

У бар установи потрібен бармен для розливу алкоголю, приготування коктейлів і кави.Чи не уникнути власнику ресторану найму посудомийок, прибиральниць, бухгалтера, оператора ПК, вантажника. У деяких випадках доведеться організувати доставку одноразового посуду .

Престижні ресторани беруть на роботу також сомельє. Це профі чудово розбирається у винах. Спеціаліст займається закупівлями, зберіганням вина, консультуванням відвідувачів.

Звичайно, цим списком завдання ресторатора не закінчуються, а тільки починаються.

Попереду чекає оренда обладнання, створення сайту, узгодження проекту з контролюючими службами, реєстрація підприємства, вибір податкового режиму і безліч інших заходів, які входять в поняття управління бізнесом.