Сьогодні, в період шаленого ритму життя, дуже популярні страви для швидкого перекусу. Наприклад, шаурма користується хорошим попитом. Вона являє собою смажене м’ясо з нарізаними овочами, які загортають в лаваш (або булочку).

Приготування і продаж шаурми вважається хорошою бізнес-ідеєю для малого бізнесу. Багато підприємців це зрозуміли і оцінили. Перше: даний бізнес не передбачає значних фінансових вкладень. Друге: попит на цей продукт високий, отже, можна очікувати хорошого прибутку.

виробництво шаурми як вид бізнесу

Як почати виробництво шаурми

У більшості випадків починають з відкриття кіоску або пересувної намети, де реалізовують, додатково, напої і іншу їжу швидкого приготування.

 

Первісна вартість відкриття

Головним обладнанням для торгового кіоску шаурми вважається гриль і холодильник для зберігання м’яса і овочів. Щоб їх придбати, треба затратити $ 3 тис. — $ 5 тис., Плюс, розтрати на стимуляцію ринкової адміністрації, центрів торгівлі — приблизно, $ 3 тис. — $ 4 тис.

Місце розташування торгової точки

Якщо є активна прохідність людей в місці розташування кіоску, то велика кількість клієнтів забезпечено. Це може бути, наприклад, ринок, станція метрополітену, вокзал, школа і т.п.

Якщо кіоск розмістити в стаціонарному приміщенні, то загальні витрати сягнуть до $ 500 — $ 700 за місяць. А якщо використовувати для торгівлі вагончик на колесах, то з’являється можливість зміни місця розташування на найбільш вигідне і зручне місце.

Санепідстанція

В ході відкриття даного бізнесу, доведеться зіткнутися з санепідстанцією. Необхідно укласти з нею угоду на обслуговування і знайти дозвіл на виконання власної діяльності в екологічній та пожежній службі.

Для запуску бізнесу буде необхідний персонал, хоча, необов’язково організовувати цілий штат. Навіть при невеликому персоналі, розтрати на зарплату і електроенергію будуть достатньо високими — приблизно, $ 300 — $ 700 щомісяця, і це залежить від сезону.

бізнес-ідея виробництва шаурми

Процес приготування

Шаурма готується на грилі, який включає в себе шампур і спеціальний нагрівач. Потрібно попередньо м’ясо нарізати на тонкі скибочки, які потім шарами нанизуються на цей самий шампур гриля.

Потім, за рахунок повільного обертання навколо нагрівального елементу (грілки) м’ясо доходить до готовності. Після цього, прожаренние краю потрібно зрізати, змішати ці шматочки з овочами і загорнути все в лаваш.

Є грилі, що працюють від газу і електрики. Він може також відрізнятися числом грілок і розмірами. Вартість апарату не особливо висока. У російських виробників вона складає $ 150 — $ 350, у закордонного виробника — набагато вище. Але, треба зауважити, що якість однакове.

Окупність

Протягом півроку діяльності, бізнес з приготування і реалізації шаурми, здатний покрити всі витрати, зроблені в ході відкриття. Через деякий час, підприємець вже знаходить чистий дохід від ведення цього бізнесу.