Люди це такі істоти, які не можуть жити без їжі, адже їжа це головна потреба людини.

Само собою, що без солодощів можна було б обійтися, але деякі просто не уявляють свого життя без будь-яких смакоти і прянощів.

Саме тому можна вважати бізнес по якісної випічці одним з найприбутковіших і найперспективніших.

Кілька слів про бізнес на пончиках

Продаж пончиків як бізнес

Для того щоб приготувати пончики використовують звичайне дріжджове тісто .

Цим видом діяльності можна займатися або ж повністю самостійно, але при такому виборі, швидше за все не вийде виробляти дуже велика кількість продукції.

Існує спеціальний апарат, званий дозатор, він вміє видавлювати через нижній отвір потрібні тори їх тесту. У цьому ж дозаторе можна відрегулювати масу одного з таких пончиків (20 — 60 грам).

Потім пончики потрібно обсмажити у фритюрниці на натуральному рослинному маслі, а ось температура повинна бути від 180 до 200 ° C.

Самі фритюрниці бувають електричними і газовими. Всередину одночасно кладуть приблизно 20 пончиків, а час смаження — дві хвилини. Після того як вони присмажився, потрібно викласти їх на тарілку, щоб масло стекло.

Після їх посипають цукровою пудрою і запаковують у спеціальні пакети. Додатково в пакет можна покласти пару серветок.

В даному бізнесі існує два варіанти щодо розвитку подій: продавати свою продукцію в магазинах або відкрити місце швидкого харчування. Давайте більш детально заглибимося в обидва варіанти.

Якщо відкривати місце швидкого харчування

відкривати місце швидкого харчування

 

Сьогодні найпопулярнішою є продаж хот-догів, шаурми, шашликів, серед всього цього пончики не поступатимуться за популярністю .

Головна умова — продавати в прохідному місці, наявність джерела енергії і підв’язка в контролюючих органах.

Одним з плюсів по відкриттю пункту з швидким харчуванням відноситься можливість виготовити товар під певне замовлення, в той же час не потрібно викидати продукт, якщо його не купують.

Під час приготування пончиків у вас з’являться всі нові і нові клієнти, адже запах від випічки буде сягати по всіх куточках.

Мінуси: Потрібна буде захист від дощу, вітру, адже погані погодні умови будуть знижувати температуру масла. На рахунок дріжджового тіста, то воно швидко псуватися, тому виготовляти його потрібно заздалегідь.

Ні рівномірності в продажах, в моменти, коли буде максимальне завантаження, одній людині буде складно справлятися з продажем і одночасної випічкою пончиків.

У випадку якщо будуть низькими продажу, і не буде витравлюють готова продукція, то псуватися тісто і ужарівается масло.

Якщо продавати пончики в булочних

продавати пончики в булочних

Цей варіант повністю полягає в тому, щоб запустити велике виробництво пончиків і реалізовувати їх в кафе, булочних і мінімагах. Для цього варіанту головною умовою буде — наявність свого приміщення .

Для прикладу ви можете відкрити маленький ларьок з продажем випічки на вулиці, і розширити асортимент продукції напоями, морозивом тощо

Плюси: Дуже зручний з низькими інвестиціями виробництво. Можна завантажувати апарати цілодобово. Важливим елементом буде — постійне збільшення вашого асортименту.

Мінуси: Ви зобов’язані володіти сертифікатом на продаж кондитерських товарів. Спеціально для цього потрібно для кожної порції друкувати папірець зі складом, датою виготовлення та іншою інформацією.

Оптові клієнти можуть назад повернути вам певну кількість продукції.

За собівартістю одна одиниця продукції, якщо не враховувати амортизацію вашого обладнання, становитиме від 1 до 1,2 рубля.

Продавати пончики ви можете за ціною від 2,5 до 3 рублів. У реальності націнка становить понад 100%.Якщо вийде відкрити вашу булочну в прохідному місці, то тоді можна продати від 400 до 1000 одиниць за день.

Після відкриття свого бізнесу в цьому напрямку з урахуванням всіх витрат і виплат, щомісячний прибуток становитиме близько 15 000 рублів.

Витрати по бізнесу на пампушках

  • Стілець, стіл — 1000 руб.
  • Купівля апарату — 12 000 руб.
  • Закупівля продуктів — 2000 руб.
  • Ємності для масла, тесту і інших інгредієнтів — 600 руб.
  • Підвести електрику — 100 — 4 000 руб.
  • Хабарі, реєстрація та інші адміністративні виплати — це індивідуально.

Як ви вже напевно побачили, даний вид бізнесу можна спокійно віднести до бізнес ідеям з мінімальними витратами , адже великих витрат цей бізнес не вимагає.

Про деякі складнощі в бізнесі

продаж пончиків як бізнес ідея

Офіційно на вимогу санепіднагляду можна буде працювати тільки в закритих приміщеннях з каналізацією, проточною водою, активної витяжкою і т.д. У випадку якщо ви встановлюєте нагрівальний елемент (газовий), потрібна буде позитивна довідка від пожежної служби.

Крім того дуже багато продавців будуть всіляко намагатися заробити на свого господаря.

Тому вони дуже часто знижують масу вироби, додаванням в тісто води, іноді зменшують порції тесту, тим самим збільшуючи обсяг дріжджового тіста (таким чином, знижується питома весь на необхідний обсяг), скориставшись технологіями для довгого зберігання тесту.

Якщо ваш асортимент буде різноманітним, для цього доповніть вироби різними і смачними добавками, за це ви будете додатково мати прибуток в розмірі 1 рубля з кожного пончика.

Вся ваша продукція повинна бути смачною і ароматною. Тільки так загальна кількість ваших покупців буде дуже стрімко збільшуватися, і весь бізнес буде рости вгору так що це відмінна бізнес ідея .