Як відкрити магазин розливного пива

Основи організації пивного бізнесу

002-журнал-razlivnogo-piva_resultВідкриття магазину розливного пива є хорошою ідеєю для підприємця, що володіє бажанням займатися бізнесом і має стартовий капітал. Живі пінні напої користуються стабільним споживчим попитом в кожному російському місті. Вирішивши зайнятися підприємництвом в цій категорії, необхідно з’ясувати, що потрібно для відкриття пивної точки, на що звернути особливу увагу.

Місцезнаходження об’єкта

Найбільш часто магазини, що реалізують розливне пиво, є точковими. Вони можуть розташовуватися в таких приміщеннях, як:

  • Великі супермаркети;
  • Продуктові магазини;
  • Окремо стоять павільйони;
  • Цокольні або перші поверхи житлових будинків з окремим входом (крім підвалів).

Продумуючи бізнес-план пивного магазину, необхідно враховувати, що існують місця, де торгівля алкогольними напоями заборонена законодавством. До таких відносяться освітні, медичні, спортивні установи. Не рекомендується відкривати точку поблизу с бізнес-центром, оскільки клієнтів під час робочих годин буде зовсім небагато.

Де і як відкрити магазин розливного пива, щоб він приносив максимальний дохід? Найкраще для цієї мети підходять спальні райони міста, парки відпочинку, територія студентських гуртожитків. Також успішною буде точка, розміщена на виїзді з міста: відпочиваючі люди напевно захочуть захопити з собою на природу пляшку-другу свіжого пінного напою, прекрасно вгамовує спрагу.

Ліцензія та документи

Визначившись з місцем розташування пивний точки, необхідно ознайомитися з переліком документації, яка буде потрібно для справи. Що потрібно для відкриття магазина розливного пива? Список включає в себе наступні папери:

  • Зареєстрований ІП або ТОВ;
  • Дозвіл на реалізацію пивної продукції (якщо передбачається оренда приміщення в ТЦ або в продуктовому магазині);
  • Дозвіл на установку ларька — якщо це буде окремий павільйон;
  • Висновок СЕС;
  • Дозвіл пожежної інспекції (Госпожарнадзор);
  • Ліцензія на реалізацію слабоалкогольних напоїв;
  • Договір оренди приміщення.

Крім того, знадобиться оформити трудові договори з майбутніми працівниками, а також упевнитися в наявності у персоналу санітарних книжок.

набір співробітників

Чимало бізнесменів ламають голову над тим, як відкрити пивний ларьок, щоб від відвідувачів не було відбою? Найчастіше виручка закладу залежить від важливого, приємного обслуговування співробітників магазину. Тому рекомендується приймати на роботу барменів з досвідом роботи в подібних закладах, що мають рекомендації від колишніх роботодавців. Персонал повинен володіти такими якостями:

  • Уміння працювати з обладнанням та посудом;
  • Ввічливість по відношенню до клієнтів;
  • Сумлінність і охайність;
  • Адекватна реакція на поведінку відвідувачів.

У бізнес-план пивний точки входять послуги прибиральниці та бухгалтера. Для виконання бухгалтерських обов’язків можна найняти стороннього співробітника-аутсорсера, який буде здійснювати необхідний обсяг роботи за вельми помірну плату.

Устаткування і меблювання

Що потрібно для відкриття пивної точкиМіркуючи про те, що потрібно для відкриття пивної точки, не можна не згадати про внутрішньому облаштуванні приміщення. Щоб заклад був привабливим для відвідувачів і відповідало своїй вивісці, знадобиться придбати стильну барну стійку, кілька зручних стільців для клієнтів, а також спеціальне обладнання для магазину розливного пива.

Меблі та обладнання можна придбати або взяти в оренду. Це залежить від того, на який термін відкривається пивний кіоск (бізнес-план повинен містити повний опис придбаного майна). Перелік містить наступні апарати і модулі:

  • Прилавок зі стійкою для кранів;
  • Пивна колона kaplesbornikom;
  • охолоджувач;
  • Набір кранів і шлангів;
  • Балони з газом, редуктор і кеги;
  • Холодильник.

Крім того, бізнес-план «пиво на розлив» передбачає витрати на установку зареєстрованого касового апарату.

фінансова сторона

Складаючи план, важливим моментом є питання, скільки потрібно грошей, щоб відкрити пивну точку. Витрати в рублях будуть приблизно такими:

  • Оформлення документів — 25 000;
  • Закупівля обладнання — 180 000;
  • Оренда приміщення або утримання свого ларька — 50-100 тисяч в місяць;
  • Місячна зарплата продавців (в залежності від кількості співробітників) — 35-50 тисяч;
  • Послуги аутсорсера-бухгалтера — 5 000;
  • Закупівля пива — 100 000, в залежності від кількості та вартості сортів.

Разом — усереднені витрати складуть 400-450 тисяч рублів. Ці основні аспекти потрібно вивчити, щоб точно прорахувати, як відкрити свою пивну точку з максимальною прибутком. Правильно організоване справу покриє витрати і принесе дохід вже через два-три місяці торгівлі.

Схожі статті

Як організувати бізнес шоу-румів в 2017 році

Бізнес-ідея відкриття шоу-руму в 2017 році

Бізнес-ідея організації велотурів

Бізнес-ідея організації велотурів

Бізнес-ідеї заробітку на вулиці в 2017 році

Бізнес-ідеї заробітку на вулиці в 2017 році

Будь першим, прокоментуй

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *