Бізнес-ідея відкриття хинкальної
Хинкальную стали набирати популярність в великих містах нашої країни. У них можна покуштувати страви грузинської кухні — хінкалі і хачапурі.
Однак експерти пророкують, що такі точки громадського харчування будуть відкриватися і в провінції і ця бізнес-ідея звичайно ж перспективна .
Спочатку такі заклади розглядалися як альтернатива дорогим ресторанам. Повечеряти в хинкальную можна за прийнятну ціну.
Бізнес на відкритті хинкальную
Для відкриття такого закладу з мінімальним інвестиційним капіталом можна вибрати формат невеликої закусочної або кафе.
В цьому випадку вдасться скоротити витрати на оформлення інтер’єру і формування штату співробітників.
Як організувати бізнес на відкритті хинкальную
Для відкриття хинкальную потрібно капітал в розмірі мінімум 500 тисяч рублів .
Ці кошти підуть на реєстрацію підприємства, покупку кухонного обладнання, оренду приміщення, виплату зарплати співробітникам і т.д. Якщо підприємець планує продавати в кафе алкоголь, йому потрібно буде зареєструвати ТОВ.
Для мінімізації витрат можна оформити ІП. Цей варіант є менш витратним, однак профіт закладу в цьому випадку буде невеликий, оскільки підприємець не зможе реалізовувати в ньому алкоголь .
Для відкриття хинкальную необхідно попередньо узгодити проект приміщення в контролюючих органах, а також отримати дозвіл від Росспоживнагляду.
До того ж, бізнесменові потрібно підготувати відкривається точку громадського харчування до перевірок СЕС і пожежної інспекції.
Невелике кафе можна розмістити на площі 150 квадратних метрів. Бізнесмену необов’язково орендувати приміщення в центрі міста. Для відкриття закладу подібного формату підійде і спальний район.
В меню закладу крім хінкали можна включити різні закуски, салати, супи і т.д.
Персонал хинкальную повинен складатися з одного шеф-кухаря, двох кухарів-універсалів, посудомойщиц, офіціантів і прибиральниць.
Відпускна ціна хінкали, як правило, становить 40-50 рублів за штуку. У порції зазвичай 5-6 хінкали.Таким чином, середній чек становитиме близько 200-300 рублів.
Збільшити профіт закладу можна за рахунок створення платних м’яких зон, а також націнки на алкоголь (у випадку з ТОВ).
Невелика хинкальную може приносити прибуток до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян щомісяця .
Термін окупності інвестицій в подібний проект становить близько півтора років.
Він може бути менше, якщо підприємцю вдасться швидко розкрутити бізнес за допомогою різних маркетингових інструментів.
Добавить комментарий