Бізнес-ідея відкриття ресторану без кухні
Все більше і більше людей в сучасному світі прагнуть створити свій власний бізнес .
Практично в кожному топі бізнес-ідей об’єкти громадського харчування коштують на лідируючих позиціях. Однак формати (ресторан, кафе, кав’ярня і «фаст-фуд») давним-давно себе зжили.
Ринок переповнений всілякими об’єктами народного господарства, вітчизняного та іноземного походження, що пропонують подібні товари, тільки з різними найменуваннями.
Бізнес на відкритті ресторану без кухні
У зв’язку з цим, на тлі сірих і однотипних пропозицій, контрастом може заграти такий вид об’єкта громадського харчування, як ресторан без кухні.
Ресторан, де їжа готується у відвідувачів прямо на очах, їх власними руками.
Як організувати бізнес на відкритті ресторану без кухні
У зв’язку з тим, що при відкритті закладу громадського харчування левова частка витрат йде на облаштування холодного і гарячого цехів, витяжок, електрики та інших атрибутів роботи кухні.
Також важливо відзначити, що рейтинг ресторану безпосередньо залежить від статусу прізвища його шеф-кухаря, що теж додає витрат, в разі якщо ви хочете відкрити не привокзальне кафе, а шикарний ресторан.
На додаток до цього, жорсткі норми СанПіН щодо об’єктів громадського харчування дають безліч клопотів майбутньому власнику.
Всі ці проблеми з легкістю виключили зі свого бізнесу пара підприємливих хлопців з Америки, коли вирішили, що в їх ресторані кухні не буде. З того самого моменту в їхньому закладі всі страви готуються на столах у відвідувачів, а ресторан є однією з найбільш інтенсивно розвиваються франшиз.
Компанія, яка створила цей формат ресторанів, називається The Melting Pot, і основне блюдо, на якому тримається меню закладу, — фондю.
Ресторан The Melting Pot
Ресторан The Melting Pot — ідеальне місце для романтичного вечора, корпоративної вечірки або дружньої зустрічі .
Гості можуть насолодитися різноманітністю смачних страв і соусів, створюючи які, вони вкладають свою душу. Кожна страва в цьому ресторані неповторно і створено з любов’ю.
Крім фондю, меню закладу також включає вершковий сир фондю, свіжі салати, вишукані вина і апетитні шоколадне фондю-десерти.
Подібний підхід до організації роботи ресторану дозволяє отримати відразу кілька вигод:
- скоротити стартовий капітал;
- знизити витрати на утримання додаткового персоналу;
- організувати дозвілля відвідувачів.
Можливість організувати цікаве проведення часу відвідувачів шляхом залучення їх до процесу готування також дозволяє значно заощадити на внутрішньому оздобленні ресторану.
Світло в залі приглушене, і над кожним столиком висить індивідуальна лампа, зонуючи простір і створюючи в районі кожного столу свій неповторний світ. Завдання офіціантів — приносити сирі або заморожені продукти, що зберігаються в ресторані, але не брати участі в процесі приготування страви.
Пляжний варіант ресторану без кухні запропонували підприємці з Амстердама на острові Іжбург . Однак, на відміну від американського аналога, в даному ресторані їжу готують і привозять місцеві жителі.
Також можуть бути доступними більше позицій і не ґрунтується на одній страві, але головна концепція закладу схожа — зниження витрат на персонал і утримання кухні.
Для російського ринку закладів громадського харчування даний вид ресторанів — новинка.
У зв’язку з цим існує безліч переваг для відкриття:
- Розмір стартового капіталу для шикарного ресторану без кухні значно нижче, ніж для середнього кафе з кухнею;
- Відсутність необхідності дизайнерського оформлення приміщень;
- Відсутність необхідності створення шоу-програми для розкрутки закладу;
- Зниження правового тягаря;
- Зниження витрат на утримання кухні і персоналу.
Безсумнівною перевагою ресторану без кухні є можливість використовувати франшизу для його відкриття, що, безумовно, не є його перевагою над класичними видами закладів громадського харчування, але значно спрощує процес підготовки документів та бізнес-плану для відкриття ресторану.
Власник франшизи надає всю необхідну інформацію для створення об’єкта в обраному вами місті — за окрему плату, передбачену договором франчайзингу.
При цьому не варто забувати, що зазначені платежі не одноразові, їх необхідно буде сплачувати весь час за використання розкрученого імені і мережевий ідеї.
Незважаючи на безліч переваг ресторану без кухні, труднощі в роботі закладу даного формату в Російській Федерації може створити нерозвинена мережа заготівлі та реалізації напівфабрикатів.
На жаль, на даний момент задовольнити попит ресторану в якісних напівфабрикатах можливо лише у великих містах. Але для маленьких містечок є можливість організувати ресторанчик, використовуючи послуги місцевих жителів для приготування страв.
Однак в цьому випадку необхідно буде подбати про дозвілля відвідувачів, або відкривати ресторан в мальовничому місці.
Добавить комментарий