Все більше і більше людей в сучасному світі прагнуть створити свій власний бізнес .

Практично в кожному топі бізнес-ідей об’єкти громадського харчування коштують на лідируючих позиціях. Однак формати (ресторан, кафе, кав’ярня і «фаст-фуд») давним-давно себе зжили.

бізнес-ідея відкриття ресторану без кухні

Ринок переповнений всілякими об’єктами народного господарства, вітчизняного та іноземного походження, що пропонують подібні товари, тільки з різними найменуваннями.

Бізнес на відкритті ресторану без кухні

У зв’язку з цим, на тлі сірих і однотипних пропозицій, контрастом може заграти такий вид об’єкта громадського харчування, як ресторан без кухні.

Ресторан, де їжа готується у відвідувачів прямо на очах, їх власними руками.

Як організувати бізнес на відкритті ресторану без кухні

У зв’язку з тим, що при відкритті закладу громадського харчування левова частка витрат йде на облаштування холодного і гарячого цехів, витяжок, електрики та інших атрибутів роботи кухні.

Також важливо відзначити, що рейтинг ресторану безпосередньо залежить від статусу прізвища його шеф-кухаря, що теж додає витрат, в разі якщо ви хочете відкрити не привокзальне кафе, а шикарний ресторан.

На додаток до цього, жорсткі норми СанПіН щодо об’єктів громадського харчування дають безліч клопотів майбутньому власнику.

Всі ці проблеми з легкістю виключили зі свого бізнесу пара підприємливих хлопців з Америки, коли вирішили, що в їх ресторані кухні не буде. З того самого моменту в їхньому закладі всі страви готуються на столах у відвідувачів, а ресторан є однією з найбільш інтенсивно розвиваються франшиз.

 

Компанія, яка створила цей формат ресторанів, називається The Melting Pot, і основне блюдо, на якому тримається меню закладу, — фондю.

Ресторан The Melting Pot

Ресторан The Melting Pot — ідеальне місце для романтичного вечора, корпоративної вечірки або дружньої зустрічі .

Гості можуть насолодитися різноманітністю смачних страв і соусів, створюючи які, вони вкладають свою душу. Кожна страва в цьому ресторані неповторно і створено з любов’ю.

Крім фондю, меню закладу також включає вершковий сир фондю, свіжі салати, вишукані вина і апетитні шоколадне фондю-десерти.

відкриття ресторану без кухні

Подібний підхід до організації роботи ресторану дозволяє отримати відразу кілька вигод:

  • скоротити стартовий капітал;
  • знизити витрати на утримання додаткового персоналу;
  • організувати дозвілля відвідувачів.

Можливість організувати цікаве проведення часу відвідувачів шляхом залучення їх до процесу готування також дозволяє значно заощадити на внутрішньому оздобленні ресторану.

Світло в залі приглушене, і над кожним столиком висить індивідуальна лампа, зонуючи простір і створюючи в районі кожного столу свій неповторний світ. Завдання офіціантів — приносити сирі або заморожені продукти, що зберігаються в ресторані, але не брати участі в процесі приготування страви.

Пляжний варіант ресторану без кухні запропонували підприємці з Амстердама на острові Іжбург . Однак, на відміну від американського аналога, в даному ресторані їжу готують і привозять місцеві жителі.

Також можуть бути доступними більше позицій і не ґрунтується на одній страві, але головна концепція закладу схожа — зниження витрат на персонал і утримання кухні.

Для російського ринку закладів громадського харчування даний вид ресторанів — новинка.

У зв’язку з цим існує безліч переваг для відкриття:

  1. Розмір стартового капіталу для шикарного ресторану без кухні значно нижче, ніж для середнього кафе з кухнею;
  2. Відсутність необхідності дизайнерського оформлення приміщень;
  3. Відсутність необхідності створення шоу-програми для розкрутки закладу;
  4. Зниження правового тягаря;
  5. Зниження витрат на утримання кухні і персоналу.

Безсумнівною перевагою ресторану без кухні є можливість використовувати франшизу для його відкриття, що, безумовно, не є його перевагою над класичними видами закладів громадського харчування, але значно спрощує процес підготовки документів та бізнес-плану для відкриття ресторану.

Власник франшизи надає всю необхідну інформацію для створення об’єкта в обраному вами місті — за окрему плату, передбачену договором франчайзингу.

як організувати бізнес відкриття ресторану без кухні При цьому не варто забувати, що зазначені платежі не одноразові, їх необхідно буде сплачувати весь час за використання розкрученого імені і мережевий ідеї.

Незважаючи на безліч переваг ресторану без кухні, труднощі в роботі закладу даного формату в Російській Федерації може створити нерозвинена мережа заготівлі та реалізації напівфабрикатів.

На жаль, на даний момент задовольнити попит ресторану в якісних напівфабрикатах можливо лише у великих містах. Але для маленьких містечок є можливість організувати ресторанчик, використовуючи послуги місцевих жителів для приготування страв.

Однак в цьому випадку необхідно буде подбати про дозвілля відвідувачів, або відкривати ресторан в мальовничому місці.