Цукерки з лакриці виготовляються за спеціальним рецептом з додаванням лікувальних трав. Вміст цукру в таких кондитерських виробах мінімально, вони вважаються дієтичними.

бізнес-ідея виробництва лакричного цукерок

Лікувальні властивості лакричного солодощів дозволяє використовувати їх для підвищення імунітету, профілактики та лікування інфекційних та вірусних захворювань дихальних шляхів. Цукерки з лакриці користуються високим попитом в країнах північної Європи.

У нашій країні бізнес-ідею з виробництва подібної продукції також можна зробити затребуваною, якщо акцентувати увагу споживачів на її цілющі властивості і вкладати достатньо коштів в рекламу.

 

Бізнес на виробництві цукерок з лакриці

Для запуску виробництва лакричного цукерок потрібно значний початковий капітал в розмірі близько 6-7 мільйонів рублів.

Для розміщення міні-цеху, де буде організований виробничий процес, потрібно приміщення площею 400-600 квадратних метрів з підведеними комунікаціями і зручними під’їзними шляхами.

Виробниче підприємство бажано розмістити на першому поверсі, щоб уникнути проблем з доставкою сировини і транспортуванням готової продукції.

Як організувати бізнес з виробництва цукерок з лакриці

Бізнес по виробництву лакричного цукерок зажадає придбання комплекту фабричного обладнання , що включає промислову піч, верстат для варіння, пакувальний механізм, стрічковий конвеєр і т.д.

Крім перерахованого вище обладнання підприємцю потрібно вантажний автомобіль. Сумарні витрати на цьому етапі складуть не менше 700 тисяч рублів.

Відкриття кондитерського підприємства по виготовлення цукерок з лакриці неможливо без найму кваліфікованого персоналу. Підприємцю потрібно буде працевлаштувати кондитерів, технолога, фахівця з варіння карамелі, сортувальників, вантажників і водія. Бухгалтерію можна передати на аутсорсинг.

як організувати бізнес з виробництва лакричного цукерок

Прибутковість виготовлення лакричного цукерок

Прибутковість бізнесу по виготовленню лакричного цукерок залежить від обсягу виробництва і продажів продукції .

Роздрібна вартість подібних виробів становить від 1000 рублів за кілограм. Продавати цукерки з лакриці можна на внутрішньому ринку (через мережі кондитерських магазинів, супермаркетів).

При бажанні можна імпортувати продукцію в європейські країни. Однак пошук таких каналів збуту займе більше часу. До того ж, в цьому випадку бізнесменові потрібно буде найняти на роботу співробітника, який володіє іноземними мовами.

Продаючи на місяць хоча б 500 кілограм лакричного цукерок, можна заробляти 500 тисяч рублів, що дозволить окупити інвестиції в проект приблизно за рік.