Однією з бізнес-ідей  відкриття своєї справи в сфері вуличної торгівлі є продаж вареної кукурудзи.

бізнес-ідея з продажу вареної кукурудзи

Ця страва користується величезною популярністю у молоді, дорослих і дітей.

Бізнес з продажу вареної кукурудзи

Стартувати в подібному бізнесі можна з мінімальним інвестиційним капіталом в 100 тисяч рублів .

Цих коштів буде достатньо для реєстрації ІП, отримання дозволів на відкриття вуличної торгової точки, покупки комплекту обладнання.

Як організувати бізнес на продажу вареної кукурудзи

Бізнесмену знадобиться апарат для варіння кукурудзи, вітрина для демонстрації готового продукту, захисний зонт, мобільний прилавок, морозильна камера для зберігання сировини.

 

Бажано купувати вищеперелічене обладнання в готовому комплексі, а не окремо. В цьому випадку витрати можна звести до 35-60 тисячам рублів (в залежності від габаритів і продуктивності).

В якості сировини в подібному бізнесі використовуються заморожені зерна кукурудзи .

Однак підприємцю необхідно отримати від постачальника, який сорт цієї культури він продає. Справа в тому, що для варіння кукурудзи можна використовувати тільки солодкі сорти .

Прибутковість бізнесу з продажу вареної кукурудзи

Прибутковість подібного бізнесу залежить від місця його розміщення . Встановити торговельну точку з реалізації вареної кукурудзи можна безпосередньо на вулиці.

Однак в цьому випадку на фінансовий результат бізнесу буде значно впливати фактор сезонності.

Варена кукурудза буде користуватися високим попитом переважно навесні і восени . Щоб виключити фактор сезонності, має сенс розмістити торгову точку в закритому приміщенні (наприклад, великому розважальному комплексі).

В цьому випадку потрібно буде врахувати витрати на оплату оренди, яка складе приблизно 15-20 тисяч щомісяця (в залежності від регіону), і електроенергії. Бізнесмену потрібно буде працевлаштувати двох продавців.

як організувати бізнес з продажу вареної кукурудзи

Продавати готовий продукт можна в паперових стаканчиках разом з соусом або спеціями (на вибір клієнта).

Собівартість виготовлення однієї порції вареної кукурудзи не перевищує 28 рублів . Відпускна ціна продукції становить від 50 рублів за порцію. У курортних зонах варену кукурудзу часто продають по 80-100 рублів.

Як свідчить практика, в будній день в закритому торговому центрі рівень продажів тримається на позначці в 100 порцій, у вихідні цей показник буде вище в півтора рази.

Навіть якщо реалізовувати кукурудзу за мінімальною відпускною ціною в 50 рублів, можна отримувати прибуток до 40 тисяч рублів на місяць.