Пельмені традиційно вважаються найбільш затребуваним м’ясним напівфабрикатом на російському ринку. Попит на таку продукцію не схильний до дії фактора сезонності. Пельмені охоче розкуповують як в холодну, так і в теплу пору року.

бізнес-ідея виробництва пельменів

Це обумовлено тим, що багато сучасних жінки живуть в умовах постійного дефіциту часу, вони не мають можливості займатися приготуванням такої їжі вдома.

Бізнес по виробництву пельменів

Міні-виробництво пельменів відноситься до маловитратними, але рентабельним напрямками бізнесу.

Багатьом підприємцям вдалося втілити подібну бізнес-ідею в життя з мінімальними вкладеннями.

 

Як організувати бізнес з виробництва пельменів

Якщо стартовий капітал початківця бізнесмена обмежений, він може відкрити невелике міні-виробництво подібної продукції навіть в умовах власної квартири або приватного будинку.

Однак найкращим варіантом для розміщення міні-цеху з виготовлення пельменів є оренда приміщення з площею не менше 100-150 квадратних метрів.

Підприємцю потрібно буде підготувати орендовану площу до перевірок СЕС. Для цього в приміщенні потрібно буде зробити ремонт, а також підвести всі необхідні комунікації.

Докладні вимоги до виробничого цеху бізнесмен зможе дізнатися, ознайомившись з регламентує документацією місцевої СЕС. Також слід заздалегідь підготувати приміщення до перевірки з боку пожежної інспекції.

Після того як всі формальності будуть улагоджені, можна зайнятися придбанням обладнання. На це слід виділити близько 300 тисяч рублів.

Ці кошти підуть на купівлю борошнопросіювача і розсіва, електричної м’ясорубки, тістомісильні машини, настільного пельменного апарату, ваг, ручного датером і інших пристосувань.

бізнес-ідея виробництва пельменів

Ліплення пельменів буде здійснюватися механічним шляхом. Для того щоб домогтися середньодобової продуктивності в 300 кілограмів, бізнесменові потрібно буде найняти на роботу мінімум 10 лепщіц.

Хоча сучасний ринок представлений пельменями з різноманітними начинками, незмінним лідерами продажів залишаються м’ясні напівфабрикати.

Найбільшим попитом користується продукція невисокої цінової категорії (до 250 рублів за кілограм).

Ось чому має сенс спеціалізуватися на виробництві пельменів з начинкою з м’яса яловичини або свинини, ціна яких буде по кишені людям із середнім достатком.

Як правило, собівартість подібної продукції не перевищує 100 рублів за кілограм. Виготовлені пельмені можна продавати за ціною 200 рублів за кілограм. В цьому випадку витрати на запуск подібного міні-виробництва вдасться окупити всього за кілька місяців.