Попит на свіжі, якісні, смачні кондитерські вироби є завжди, так що бізнес-ідея відкриття кондитерського цеху це перспективний і високоприбутковий бізнес.

бізнес-ідея відкриття кондитерського цеху

Відкриття власного кондитерського цеху при грамотному підході вже на перших порах може принести окупність до 30%, а в разі успішного подальшого розвитку досягти 100% рентабельності.

Бізнес по відкриттю кондитерського цеху

Запуск кондитерського цеху передбачає вирішення цілого ряду питань, на які потрібно звернути особливу увагу.

Як організувати бізнес з відкриття кондитерського цеху

Перш за все — підбір приміщення, яке відповідало б законодавчим нормам, стандартам санітарних вимог і техніки безпеки.

 

Розташування цеху може бути і за межами міста, і на його околицях, що істотно знизить розмір оренди.

Ефективність кондитерського виробництва залежить багато в чому від оснащеності цеху і якісного обладнання.

На перших порах можна обійтися найнеобхіднішими засобами виробництва, а автоматизацію та удосконалення процесу проводити в міру надходження прибутку.

Набір спеціалізованого обладнання для пекарні кондитерської залежить від асортименту продукції.

Це можуть бути:

  • подова, конвекційна, пекарські печі;
  • жарові й жарильно-пекарні шафи;
  • плита для приготування начинок;
  • тістоміс;
  • борошнопросіювач;
  • міксери;
  • обладнання розподіляє і формує тісто;
  • холодильна і морозильна камери;
  • холодильники для готових виробів і різний інвентар.

Імпортне професійне обладнання краще за своїми якостями, але вітчизняні варіанти значно дешевше.

Одним з найважливіших питань є підбір персоналу і його якісна підготовка. Проблемою може стати постійна необхідність заміни кадрів, що характерно для цієї сфери.

Якість кондитерської продукції безпосередньо залежить від використовуваного сировини .

Ціни на сировину постійно підвищуються, що змушує виробника або пропорційно підвищувати вартість готового продукту, втрачаючи при цьому частина клієнтів, або переходити на дешеві замінники, то часто може зіпсувати репутацію і також призведе до втрати клієнтів.

Крім того, якість різних партій сировини може відрізнятися як в кращу, так і в гіршу сторону, що значним чином ускладнює роботу кондитерів, адже на виході результат кожного циклу виробництва повинен бути не гірше, ніж попередній.

Кондитерське виробництво — досить консервативна галузь, а нововведення цієї сфери здебільшого полягають в арт-дизайні продукції. Застосування креативних технологій в оформленні кондитерських виробів дозволить збільшити інтерес споживачів.