Бізнес-ідея відкриття кондитерського цеху
Попит на свіжі, якісні, смачні кондитерські вироби є завжди, так що бізнес-ідея відкриття кондитерського цеху це перспективний і високоприбутковий бізнес.
Відкриття власного кондитерського цеху при грамотному підході вже на перших порах може принести окупність до 30%, а в разі успішного подальшого розвитку досягти 100% рентабельності.
Бізнес по відкриттю кондитерського цеху
Запуск кондитерського цеху передбачає вирішення цілого ряду питань, на які потрібно звернути особливу увагу.
Як організувати бізнес з відкриття кондитерського цеху
Перш за все — підбір приміщення, яке відповідало б законодавчим нормам, стандартам санітарних вимог і техніки безпеки.
Розташування цеху може бути і за межами міста, і на його околицях, що істотно знизить розмір оренди.
Ефективність кондитерського виробництва залежить багато в чому від оснащеності цеху і якісного обладнання.
На перших порах можна обійтися найнеобхіднішими засобами виробництва, а автоматизацію та удосконалення процесу проводити в міру надходження прибутку.
Набір спеціалізованого обладнання для пекарні кондитерської залежить від асортименту продукції.
Це можуть бути:
- подова, конвекційна, пекарські печі;
- жарові й жарильно-пекарні шафи;
- плита для приготування начинок;
- тістоміс;
- борошнопросіювач;
- міксери;
- обладнання розподіляє і формує тісто;
- холодильна і морозильна камери;
- холодильники для готових виробів і різний інвентар.
Імпортне професійне обладнання краще за своїми якостями, але вітчизняні варіанти значно дешевше.
Одним з найважливіших питань є підбір персоналу і його якісна підготовка. Проблемою може стати постійна необхідність заміни кадрів, що характерно для цієї сфери.
Якість кондитерської продукції безпосередньо залежить від використовуваного сировини .
Ціни на сировину постійно підвищуються, що змушує виробника або пропорційно підвищувати вартість готового продукту, втрачаючи при цьому частина клієнтів, або переходити на дешеві замінники, то часто може зіпсувати репутацію і також призведе до втрати клієнтів.
Крім того, якість різних партій сировини може відрізнятися як в кращу, так і в гіршу сторону, що значним чином ускладнює роботу кондитерів, адже на виході результат кожного циклу виробництва повинен бути не гірше, ніж попередній.
Кондитерське виробництво — досить консервативна галузь, а нововведення цієї сфери здебільшого полягають в арт-дизайні продукції. Застосування креативних технологій в оформленні кондитерських виробів дозволить збільшити інтерес споживачів.
Добавить комментарий