У вас виникла бізнес-ідея відкриття ресторану, але боїтеся прогоріти?

бізнес-ідея відкриття ресторану

Перше що потрібно пам’ятати, що не варто відкривати ресторани з дуже екзотичним ухилом, якщо ви не впевнені в успішності цієї задумки.

Бізнес по відкриттю ресторану

Звернути свою увагу варто на те, щоб любителі такої кухні проживали в даному місці або ж були зайняті трудовою діяльністю поруч. Інакше стане досить важко зацікавити постійних гостей, до того ж дуже великі витрати підуть на рекламу закладу.

Тому як ресторани економ класу розраховані на аудиторію з невеликим заробітком, то варто розуміти, що вижити з нуля з такою ідеєю буде досить важко, та дохід від підприємств стане невеликої.

Але також відкриття елітного виду ресторану має на увазі великих витрат і вважається занадто ризикованою ідеєю для новеньких.

У сучасному світі все більше обертів популярності набирає ресторан типу fastcasual — змішання фастфуду та класичних ресторанів. Як правило, такі заклади найкраще відкривати в торгових центрах, також можна і в якості окремого приміщення.

Перевагами ресторану такого формату вважаються сервіс офіціантів в поєднанні з самообслуговуванням, величезний асортимент страв, продукти тільки відмінної якості.

 

Щоб відкрити цей ресторан потрібно мати приміщення площею близько трьохсот квадратних метрів і сумою двісті тисяч доларів і більше. Дизайн кафе так само як і світло, потрібно ретельно обміркувати.

як організувати бізнес з відкриття ресторану

Як організувати бізнес з відкриття ресторану

Найважчим у створенні ресторану з нуля будуть юридичні аспекти, а саме отримання потрібних дозволів та оформлення документів .

В першу чергу потрібно вибрати організаційно-правову форму, треба зареєструвати індивідуального підприємця або юридичну особу.

Основний код КВЕД необхідно вказати робота пунктів громадського харчування, окремо варто вказати доставка продукції громадського харчування, робота барів, торгівля алкогольними та іншими напоями, в тому числі і алкогольними (55.25).

Додаткові коди вказуємо на перспективу подальшого розвитку, якщо такого у вас немає в найближчих планах.

Вибір місця для відкриття ресторану

Подальшим етапів є вибір місця майбутнього ресторану: вибір приміщення, оформлення необхідної документації.

При виборі приміщення повинні бути в перевазі нульовий або перший поверхи, відмінна транспортна розв’язка, відсутність по близькості інших кафе-ресторанів, наявність доступної паркувальної зони, а також не маловажно висока щоденна прохідність.

Отже, приміщення вибрали і вже орендували. Значить, наступним кроком стане — ремонт, планування приміщення.

Всі розроблені плани повинні відповідати нормам СанПин, СНиП, Держпожнагляду, держекспертизу і Росспоживнагляду, повинні бути узгоджені в департаменті споживчого ринку.

бізнес по відкриттю свого ресторану

Для того, щоб ідея відкриття ресторану увінчалася успіхом, необхідна грамотне планування, щоб поєднувалися і дизайн і функціонал . При цьому варто пам’ятати, що висока популярність у відокремлених столиків. Для кращої реалізації витяжки кухні, стелі краще дивитися від 3 метрів і вище.

Кухонна зона повинна бути трохи більше за площею, ніж зал прийому відвідувачів. Візьмемо за приклад вже існуючі 300 квадратних метрів: 130- кухонна зона, 50- підсобні приміщення, 120-зал для гостей.

Зона кухні повинні мати як холодний, так і гарячий цехи, а й зони роздачі.

Службовий вхід служить як для персоналу, так і для прийому продуктів. Окремі положення повинні бути і для тимчасового зберігання і для виносу сміття.