Бізнес-ідея відкриття бару
Все, що пов’язано з алкоголем, в нашій країні вважається досить прибутковою справою. Багато кафе намагаються відразу отримати ліцензію на продаж спиртного, щоб мати гарний прибуток.
А вже закладу, які розраховані на вживання міцних напоїв, тим більше виявляються в найвигіднішому становищі і їхнє відкриття єнепоганий бізнес-ідеєю .
Вибираємо місце для бару
Бар найвигідніше відкривати поруч з іншими розважальними дорослими закладами, на кшталт більярдних, боулінгу, нічних клубів і т.д. У кожному місті є такий район, де зазвичай на одній вулиці і концентруються подібні місця.
Головна умова — відсутність поруч конкурентів. Адже новий бар спочатку виявиться в програші, так як переманити на свою сторону завсідників свого конкурента буде складніше.
Орендувати або купувати площа? Тут уже кожен вирішує сам. Але в більшості випадків власник спочатку орендує приміщення, а вже через півроку або рік робить висновок про доцільність продовження бізнесу.
Якщо дохід дозволяє, то місце викуповується, і господар бару стає повноправним його власником. Але зазвичай в цьому випадку треба бути готовим до того, що орендодавець попросить суму більше реальної вартості закладу, так як підприємець вже вклав багато коштів в нього і навряд чи тепер вирішить переїжджати.
Стартовий капітал для бізнесу
Хороший бар організувати на невелику суму не вийде . Півроку оренди приміщення обійдеться в 100 тис. Якщо мова йде про покупку, то доведеться заплатити як мінімум 2 млн. Майже напевно доведеться робити хоча б косметичний ремонт вартістю в 50 тис.
Хоча найчастіше в приміщенні знадобиться перепланування і повноцінний капітальний ремонт, на який піде близько 200 тис.
Далі треба облаштувати кухню. Знадобиться велика холодильна установка для зберігання продуктів, плита, раковина, обробний стіл і різні кухонне приладдя. Самий бюджетний варіант організації кухонного приміщення обійдеться в 80 тис.
Для основного приміщення бару закуповується мінімум 5 столів і в три рази більше стільців. Але краще купити м’які диванчики і столи з дуба або іншого дерева, щоб бар виглядав презентабельно. Це буде коштувати приблизно 60 тис.
Барна стійка — робоче місце бармена і місце для швидкого замовлення спиртного. Хороша стійка не може коштувати дешевше 30 тис. За таку суму можна придбати приємний на вид меблевий предмет з міцної стільницею, що не обшарпані навіть через багато років.
При торгівлі алкоголем необхідно закупити келихи і інший посуд яка буде потрібно для безперебійної роботи бару.
За санітарними правилами в подібних закладах слід обладнати два роздільних туалету. На покупку сантехніки і її установку знадобиться близько 70 тис.
Краще відразу купити партію алкоголю, заплативши за неї не менше 40 тис. Ще 20 тис. Піде на покупку продуктів на перший місяць.
Персонал для бару
У барі невеликого розміру зазвичай працює від п’яти до семи осіб. Серед них кухар, бармен, два офіціанти і охоронець.
Від кухарі не потрібно великих умінь. Зазвичай меню в барі скромне і представлено лише закусками, салатами та іншими нескладними в приготуванні стравами. Тому можна цілком знайти охочого на місце кухаря за зарплату в 20 тис., Нехай це і буде новачок без досвіду.
У завдання бармена теж входять якісь складні обов’язки. Це тільки в кіно такі співробітники віртуозно готують алкогольні коктейлі за кілька секунд, крутячи пляшки в руці. На ділі ж приготувати напої, змішавши кілька інгредієнтів, можна і не особливо поспішаючи. Зарплата бармена зазвичай становить не більше 20 тис.
Офіціантки отримують зазвичай по 15 тис. Але вони цілком залишаються задоволені, так як часто їх дохід додатково складається з чайових.
Охоронця краще взяти з ліцензією або відразу звернутися в охоронне агентство, де можна буде вибрати з декількох кандидатур.Стандартна зарплата охоронця в барі — 15 тис.
Добавить комментарий