Все, що пов’язано з алкоголем, в нашій країні вважається досить прибутковою справою. Багато кафе намагаються відразу отримати ліцензію на продаж спиртного, щоб мати гарний прибуток.

А вже закладу, які розраховані на вживання міцних напоїв, тим більше виявляються в найвигіднішому становищі і їхнє відкриття єнепоганий бізнес-ідеєю .

бізнес-ідея відкриття бару

Вибираємо місце для бару

Бар найвигідніше відкривати поруч з іншими розважальними дорослими закладами, на кшталт більярдних, боулінгу, нічних клубів і т.д. У кожному місті є такий район, де зазвичай на одній вулиці і концентруються подібні місця.

Головна умова — відсутність поруч конкурентів. Адже новий бар спочатку виявиться в програші, так як переманити на свою сторону завсідників свого конкурента буде складніше.

Орендувати або купувати площа? Тут уже кожен вирішує сам. Але в більшості випадків власник спочатку орендує приміщення, а вже через півроку або рік робить висновок про доцільність продовження бізнесу.

Якщо дохід дозволяє, то місце викуповується, і господар бару стає повноправним його власником. Але зазвичай в цьому випадку треба бути готовим до того, що орендодавець попросить суму більше реальної вартості закладу, так як підприємець вже вклав багато коштів в нього і навряд чи тепер вирішить переїжджати.

 

Стартовий капітал для бізнесу

Хороший бар організувати на невелику суму не вийде . Півроку оренди приміщення обійдеться в 100 тис. Якщо мова йде про покупку, то доведеться заплатити як мінімум 2 млн. Майже напевно доведеться робити хоча б косметичний ремонт вартістю в 50 тис.

як заробити на відкритті бару

Хоча найчастіше в приміщенні знадобиться перепланування і повноцінний капітальний ремонт, на який піде близько 200 тис.

Далі треба облаштувати кухню. Знадобиться велика холодильна установка для зберігання продуктів, плита, раковина, обробний стіл і різні кухонне приладдя. Самий бюджетний варіант організації кухонного приміщення обійдеться в 80 тис.

Для основного приміщення бару закуповується мінімум 5 столів і в три рази більше стільців. Але краще купити м’які диванчики і столи з дуба або іншого дерева, щоб бар виглядав презентабельно. Це буде коштувати приблизно 60 тис.

Барна стійка — робоче місце бармена і місце для швидкого замовлення спиртного. Хороша стійка не може коштувати дешевше 30 тис. За таку суму можна придбати приємний на вид меблевий предмет з міцної стільницею, що не обшарпані навіть через багато років.

При торгівлі алкоголем необхідно закупити келихи і інший посуд яка буде потрібно для безперебійної роботи бару.

За санітарними правилами в подібних закладах слід обладнати два роздільних туалету. На покупку сантехніки і її установку знадобиться близько 70 тис.

Краще відразу купити партію алкоголю, заплативши за неї не менше 40 тис. Ще 20 тис. Піде на покупку продуктів на перший місяць.

як відкрити свій бар

Персонал для бару

У барі невеликого розміру зазвичай працює від п’яти до семи осіб. Серед них кухар, бармен, два офіціанти і охоронець.

Від кухарі не потрібно великих умінь. Зазвичай меню в барі скромне і представлено лише закусками, салатами та іншими нескладними в приготуванні стравами. Тому можна цілком знайти охочого на місце кухаря за зарплату в 20 тис., Нехай це і буде новачок без досвіду.

У завдання бармена теж входять якісь складні обов’язки. Це тільки в кіно такі співробітники віртуозно готують алкогольні коктейлі за кілька секунд, крутячи пляшки в руці. На ділі ж приготувати напої, змішавши кілька інгредієнтів, можна і не особливо поспішаючи. Зарплата бармена зазвичай становить не більше 20 тис.

Офіціантки отримують зазвичай по 15 тис. Але вони цілком залишаються задоволені, так як часто їх дохід додатково складається з чайових.

Охоронця краще взяти з ліцензією або відразу звернутися в охоронне агентство, де можна буде вибрати з декількох кандидатур.Стандартна зарплата охоронця в барі — 15 тис.