Незважаючи на високу конкуренцію в сфері пекарського виробництва, попит на смачну і якісну хлібобулочну продукцію залишається незмінно високим і дохідним, так що ідея бізнесу з відкриття міні-пекарні цілком рентабельна.

бізнес-ідея відкриття міні-пекарні

Бізнес на відкритті міні-пекарні

На відкритті власної міні-пекарні можна організувати перспективний бізнес, який буде приносити стабільний дохід .

За оцінками експертів, для відкриття подібного підприємства в орендованому приміщенні потрібно близько 2,6 мільйонів рублів. Значна частина коштів (близько 1 мільйона рублів) буде витрачена на придбання виробничого обладнання.

 

Як організувати бізнес з відкриття міні-пекарні

Для розміщення міні-пекарні підприємцю необхідно орендувати приміщення площею не менше 50 квадратних метрів .

Бажано, щоб воно було в хорошому стані. Це дозволить заощадити кошти на проведення капітального ремонту. В орендованому приміщенні необхідно буде організувати такі функціональні зони, як цех випічки і формування, склад для сировини, кімнату відпочинку для персоналу, підсобне приміщення.

Мінімальний комплект обладнання для пекарні буде включати в себе ротаційну піч, шафа вистоювання, холодильну шафу, тістоміс, борошнопросіювач. До того ж, підприємцю потрібно буде закупити спеціальні візки, стелажі.

Важливим етапом в організації пекарського виробництва є пошук надійних постачальників борошна вищого гатунку, дріжджів та іншої сировини. Від цього будуть прямо залежати смакові якості продукції, що виготовляється.

Підприємцю необхідно визначитися зі спеціалізацією відкривається міні-пекарні. Для збільшення прибутковості бізнесу має сенс освоїти виробництво не тільки хлібобулочних, але і кондитерських виробів.

Великим попитом серед споживачів, як свідчить практика, користуються пироги, кекси, тістечка.

Для роботи в міні-пекарні бізнесменові потрібно буде працевлаштувати технолога, пекарів, різноробочих, менеджерів із закупівель і збуту готової продукції, водія, бухгалтера.

Для транспортування виробленої продукції підприємцю необхідно буде придбати вантажний автомобіль.

як організувати бізнес з відкриття міні-пекарні

Збут хлібобулочних виробів

Організувати збут хлібобулочних виробів можна в місцеві супермаркети, продовольчі магазини, столові і т.д.

Виробнича потужність міні-пекарні складе близько 800 кілограмів продукції за місяць.

Якщо підприємцю вдасться збути весь обсяг вироблених виробів, його щомісячний прибуток складе близько 200 тисяч рублів.

Окупність стартових витрат можна очікувати приблизно через рік роботи.