Якщо бізнесмен хоче працювати в сфері громадського харчування, йому варто звернути увагу на таку бізнес-ідею , як відкриття фірми з виготовлення та доставки піци.

Для реалізації подібного комерційного проекту буде потрібно менше коштів, ніж для відкриття кафе чи ресторану.
бізнес ідея з доставки піциПроте конкуренція в подібному бізнесі дуже висока. Доставкою піци та інших страв займаються різні заклади громадського харчування (ресторани, закусочні і т.д.).

Бізнес по доставці піци

Щоб завоювати довіру клієнтів, новоявлена фірма повинна добре зарекомендувати себе на ринку подібних послуг.

Головним критерієм, на який звертають увагу люди, які вирішили поласувати піцою у себе вдома, є швидкість доставки .

 

Як організувати бізнес з доставки піци

Жоден замовник не стане чекати довго, тому підприємцю потрібно буде найняти на роботу відповідальних кур’єрів. На початковому етапі бажано розвозити замовлення самостійно, в цьому випадку не доведеться сумніватися в швидкості доставки реалізованої піци.

Другий складністю, з якою зіткнеться підприємець при відкритті подібного бізнесу, є оформлення дозвільних документів.

Займатися виготовленням піци на дому в комерційних цілях досить ризиковано.

Підприємцю слід орендувати для цього окреме приміщення, яке повинно відповідати вимогам СЕС та пожежної інспекції.

Бажано, контролюючі органи схвалили проектну документацію до підписання договору оренди приміщення, в цьому випадку бізнесменові не потрібно буде витрачати додаткові кошти на усунення недоліків.

На початковому етапі можна орендувати виробниче приміщення площею близько 30 квадратних метрів. Його буде достатньо для розміщення кухонного обладнання.

Бізнесмену потрібно буде закупити подову або конвеєрну піч, стіл з гастроємності для зберігання інгредієнтів, холодильник і морозильну камеру, тісторозкочувальну машину, форми для піци, соусники, фірмову пакувальну продукцію і сумки для доставки замовлень.
як організувати бізнес з доставки піциСумарні витрати на придбання подібного обладнання і інвентарю складуть близько 200 тисяч рублів.Таку ж суму потрібно буде витратити на придбання першої партії сировини.

Бізнесмену також потрібно врахувати витрати на друк буклетів з меню (близько 5 тисяч рублів), оплату комунальних платежів, реєстрацію ІП, рекламу і зарплату співробітникам. На початковому етапі можна обмежитися наймом 2-3 кухарів і 2 кур’єрів з особистим автотранспортом.

Собівартість піци становить близько 50-100 рублів. Таку продукцію можна реалізовувати з високою націнкою (200-250%).

Дочекавшись збільшення прибутковості бізнесу, підприємець зможе розширити його, відкривши повноцінну піцерію.