Ресторанний бізнес — одна з найбільш затребуваних сфер в даний час.

Однак ця область дуже ризикована, і тому оптимальним рішенням може стати бізнес-ідеявідкриття піцерії, яке не потребує великих вкладень.

бізнес-ідея відкриття піцерії

Безсумнівно, воно буде користуватися високим попитом у споживачів, що призведе до поповнення вашого гаманця. Адже практично немає жодної людини, не пробував це геніальне італійське творіння.

Як правильно відкрити піцерію, не допустивши згубних помилок:

Бізнес по відкриттю піцерії

Давайте розглянемо основні нюанси бізнесу:

Бюджет для відкриття піцерії

Напевно, це один з головних питань, яке цікавить майбутніх підприємців. Скільки ж коштує відкрити такий заклад?

Основні витрати:

  • кухонне обладнання — 15-20 тис. доларів;
  • заробітна плата — 6-8 тис. доларів;
  • документація — 1 тис. доларів;
  • продукти харчування — 5 тис. доларів;
  • реклама, дизайнери — 8 тис. доларів;
  • необхідний інтер’єр — 8 тис. доларів;
  • інші витрати — 10 тис. доларів.

У списку не увійшла вартість приміщення. Оренда коштує приблизно 4-5 тис. Доларів. Якщо ж у вас в планах будувати своє приміщення, сміливо додавайте 45-50 тис. Доларів. В результаті близько 80 тис. Доларів. Але цифри приблизні, варто враховувати і формат закладу, і масштаби бізнесу.

При грамотному веденні бізнесу піцерія окупиться вже через 2 роки, приносячи щомісячний прибуток в 5-6 тис. Доларів.

Формат майбутньої піцерії

Необхідно визначитися з форматом вашої майбутньої піцерії : або це повноцінний заклад зі столиками для відвідувачів, або ж доставка піци на будинок. При цьому досить лише мати виробничий цех. І витрати будуть істотно менше.

 

як організувати бізнес з відкриття піцерії

Близько 60% прибутку піцерій саме від доставки на будинок. Тому ідеальним буде поєднанням цих 2 варіантів.

Вибір приміщення для піцерії

Слід дуже серйозно поставитися до місця розташування та вибору приміщення для піцерії . Це один з основних аспектів прибутковою піцерії. Якщо у вас міні-піцерія, цілком достатньо 60 м ?. Якщо ж у вас піцерія середніх розмірів, досить 100 м ?.

Згідно з вимогами СЕС, стіни повинні бути оброблені плиткою або покриті водоемульсійною фарбою.Забороняється підвальне приміщення для піцерії. Обов’язкова наявність вентиляції, холодної і гарячої води, каналізації. Дотримання всіх норм протипожежної безпеки та санітарних вимог.

Місцезнаходження визначає вашу прибуток. Розумно облаштувати піцерію в високо прохідних місцях, таких як кінотеатри, торгові центри, вокзали, аеропорти. Другий варіант розташування — для закладів з доставкою піц. Це спальні райони, офіси, студентські гуртожитки. Тут буде користуватися популярністю саме доставка додому.

Устаткування для виготовлення піци

Не варто економити на обладнанні. Заощадивши і купивши неякісну техніку, можна істотно програти в грошах, через часті поломок і подальшого ремонту. Також не ведіться на дешеву б / у техніку.

Кращим варіантом стане імпортне обладнання. Та й якість піци буде істотно краще.

Фактично все основне обладнання можна розділити на:

  • виробництво тесту (тестомесілкі);
  • формування піци (прес);
  • холодильні установки;
  • печі;
  • овочерізки.

бізнес з відкриття піцерії

асортимент піцерії

Асортимент піцерії безпосередньо впливає на кількість клієнтів і на майбутнє вашого бізнесу.

Наведемо приклад. У нас 20 різних видів піц. Відвідувач, регулярно відвідує заклад, захоче спробувати кожен вид піци. Тепер припустимо, що у нас 10 видів. Як тільки йому набридне наш асортимент, він іде в іншу піцерію.

І в результаті ми втрачаємо дорогоцінних клієнтів. Тому особливу увагу приділіть саме цьому аспекту.

Також необхідно якісна сировина. Зіпсовані продукти, відповідно, позначаться на відвідуванні закладу.Ідеальний варіант — замовлення продуктів з-за кордону.

Але і вартість буде істотно дорожче. Якщо ж в планах економія, то користуйтеся вітчизняними продуктами. Але, перш ніж замовляти ретельно перевіряйте постачальників сировини.

Підбір персоналу для піцерії

Ніякі знижки, ніяке розташування піцерії не зможуть просунути бізнес при низькому рівні обслуговування.

Кухар — безсумнівно, головна людина піцерії. І розумним буде найняти кухаря, який вивчав всі ази мистецтва готування саме на батьківщині цього творіння — в Італії. Якщо немає можливості знайти таку людину в Росії, відправте його на курси в Італії. Так, це довго, та й коштує недешево, але це того варто.

Непоганою альтернативою цьому може стати лізинг персоналу в Росії , можна скористатися їх послугою поки не підберете собі високопрофесійного кухаря. Тому продумайте цей варіант задовго до відкриття закладу.

До кадрового складу також входять офіціанти, касири, прибиральниці і адміністратор.Запрошуйте студентів. Вони не тільки повні енергії, але і так можна заощадити на заробітній платі.

асортимент піцерії

Отже, відкриття свій піцерії — це розумний і обдуманий варіант. Невеликі вкладення, швидка окупність і затребуваність на ринку створюють вигідні умови для підприємців.

І завдяки вищезгаданим рекомендаціям ви, безумовно, зможете відкрити чудову піцерію, яка буде радувати і ваших клієнтів, і вас, приносячи вам прибуток, а їм — задоволення.