Росіяни завжди любили смачно поїсти і сьогодні нічого не змінилося. Особливо це стосується різних делікатесів і солодощів, при поїданні яких важко зупиниться.

бізнес-ідея відкриття кондитерського бізнесу

З огляду на таку ментальну особливість, кондитерський бізнес стає однією з найуспішнішихбізнес-ідей в малому і середньому підприємництві.

Особливості кондитерського бізнесу

Найкраще про особливості кондитерського бізнесу знають підприємці, які ним займаються, адже всі нюанси і тонкощі пізнаються тільки з досвідом. Однак існує перелік особливостей, які необхідно знати і враховувати заздалегідь:

  1. Жорстка конкуренція на ринку кондитерських виробів . Кондитерський ринок на стільки перспективний в Росії, що на прилавках можна зустріти солодощі, торти, тістечка та інше імпортного виробництва. Природно, що західні і східні умільці навчилися виготовляти солодощі надзвичайної краси і тим самим підкорюють вітчизняних споживачів. Наявність такого великого пропозиції на ринку змушує підприємців вигадувати виверти для заполученія клієнтів і споживачів. Серед найефективніших заходів — це несподівані маркетингові рішення, які стимулюють збут. Також добре впливає пропаганда свіжих продуктів харчування вітчизняного виробництва;
  2. Правильний асортимент . Практика показує, що наявність в кондитерському магазині різних солодощів істотно збільшує середній чек магазину. Людям не потрібно ходити по декількох точках щоб купити все їм потрібно, достатньо прийти в один магазин і придбати товар високої якості;
  3. Якість визначає попит . Кондитерський бізнес — це той самий вид бізнесу, де якість продукції прямопропорційно впливає на обсяги продажів . Це означає, що люди вибирають своє постійне місце покупки виходячи зі смакових і якісних міркувань, і якщо хоча б раз їм попадеться несвіжий товар або якість продукції впаде, то кондитерська втратить клієнтів.

 

Виходячи з цього можна зробити висновок, що при подорожчанні продуктів з яких готуються кондитерські вироби слід підняти ціну на свою продукцію і не шукати способи заміни продуктів на більш дешеві.

як відкрити кондитерську

Як відкрити кондитерську

Найголовніше при відкритті кондитерської — це знайти хорошого кухаря і рецепти кондитерських виробів для виробництва.

Сучасна кулінарія не стоїть на місці і постійно розвивається, тому використання старих радянських рецептів зменшує ймовірність заполученія споживачів.

Знайти хорошого кухаря-кондитера в наш час також досить складно, особливо для початківця бізнесмена. Тому не варто відмовлятися від молоді, яка нещодавно закінчила навчальні заклади.

По-перше, їм не доведеться платити більшу заробітну плату, а по-друге з них можуть вийти кухаря високого класу.

Кількість кухарів має відповідати обсягу виробництва, яке намеривается відкрити бізнесмен. Потрібно зауважити, що кондитерські рентабельні у всіх можливих розмірах від малого до великого, але масштаб виробництва повинен бути обгрунтованим.

Тобто, він повинен відповідати розмірам міста, обсягом передбачуваних продажів і наявності конкурентів.

Як організувати кондитерський бізнес

Кондитерський бізнес можна організувати і вдома, але при цьому обсяги продажів будуть мінімальні . Причому в такому випадку підприємець повинен бути кондитером сам особисто, тільки так цей бізнес зможе приносити прибуток.

Для того щоб відкрити кондитерську побільше доведеться неабияк постаратися і знайти гроші на стартовий капітал . Перше з чим доведеться зіткнутися це пошук приміщення. Воно повинно бути досить просторим щоб там можна було розмістити печі великих розмірів.

Причому місце повинно вистачати не тільки для печей, а й для виставки кондитерських виробів. Багато кондитерські встановлюють в торгових залах красиві вітрини, які крутяться, тим самим демонструють вироби покупцям.

Що стосується обладнання, то воно дійсно досить дороге і хороша піч може обійтися в кілька мільйонів рублів.

як організувати кондитерський бізнес

Для починаючого підприємця кращим рішенням буде взяти обладнання в лізинг з правом подальшого викупу. Такий спосіб більш вигідний, так як бізнес може не заладитися, а нове обладнання доведеться продавати вдвічі дешевше за.

Особливий упор при відкритті кондитерської потрібно робити на свіжу продукцію, виготовлену з якісних інгредієнтів без додавання хімічних добавок.

Тільки чесний кондитерський бізнес дозволити зайняти частку на ринку і привернути покупців.

Кондитерський бізнес може принести досить великий дохід, так як росіяни купують торти, тістечка та інші солодощі з різних приводів у своєму житті. Але ось для того щоб залучити постійних споживачів мало просто розрекламувати свою точку і продукцію, потрібно дивувати відмінною якістю і свіжістю випічки.