Відмінною ідеєю для відкриття власної справи з невеликим стартовим капіталом є організація фреш-бару в одному з торгових чи розважальних центрів міста.

як організувати бізнес з відкриття фреш-бару

 Бізнес по відкриттю фреш-бару

Однак перед тим як приступати до реалізації подібного комерційного проекту, підприємцю необхідно провести ряд досліджень.

Йому необхідно знайти такі райони міста, де кількість конкурентів мінімальне, в іншому випадку розраховувати на високий прибуток не доведеться.

До того ж, бізнесменові необхідно вивчити цінову політику конкуруючих фірм, виявити недоліки в їх роботі.

 

Як організувати бізнес з відкриття фреш-бару

Для відкриття власного фреш-бару необхідний інвестиційний капітал в розмірі близько 500-600 тисяч рублів.

Ці кошти необхідні для оформлення ІП та дозвільної документації, закупівлі обладнання і першої партії продуктів, оренди торгової площі, виплати зарплати персоналу і покриття непередбачених витрат.

Оскільки фреш-бар вважається пунктом громадського харчування, для його відкриття потрібно буде отримати схвалення місцевої санітарно-епідеміологічної служби .

У всіх працівників подібного закладу обов’язково повинні бути медичні книжки.

Фреші користуються популярністю у людей, які ведуть здоровий спосіб життя, у дітей і підлітків. Щоб залучити клієнтів до реалізованим напоїв, має сенс включити в карту бару не тільки свіжовичавлені соки, але і смузі (коктейлі з молока, різних ягід і т.д.), кондитерські вироби, морозиво.

Для відкриття фреш-бару необхідно орендувати приміщення площею кілька квадратних метрів в одному з торгово-розважальних центрів міста .

Її слід розділити на дві функціональні зони (місце для миття овочів і фруктів і робочий простір для приготування фрешу та інших напоїв).

бізнес-ідея відкриття фреш-бару

Окупність фреш-бару

Що стосується обладнання, то бізнесмену необхідно буде придбати дві професійні соковижималки. Їх вартість становить близько 90 тисяч рублів.

Крім того, підприємець повинен закупити ледогенератор, холодильну камеру, вітрини, апарати для чищення овочів і фруктів, барну стійку та інші предмети меблів.

Собівартість однієї склянки фрешу становить близько 25 рублів. Ціна його роздрібної реалізації варіюється від 75 до 100 рублів.

Іншими словами, націнка на подібну продукцію становить близько 200%. Подібний бізнес дозволяє отримувати чистий прибуток в розмірі до 50 тисяч рублів на місяць.

Таким чином, стартові інвестиції окупаються вже за перші 10-12 місяців роботи.