Хліб є одним з найбільш споживаних продуктів харчування, отже, в будь-якому місті пекарня буде відмінним видом підприємництва.

Хлібобулочні вироби мають постійний попит, тому даний вид бізнесу можна вважати перспективним.

як створити бізнес з випікання хліба

Причому ви можете розраховувати на стабільний дохід, так що ідея такого бізнесу досить затребувана.

Як організувати бізнес з відкриття пекарні

Розглянемо бізнес-ідею відкриття пекарні по кроках:

Початкові кошти для бізнесу

Яка сума може знадобитися для відкриття цієї справи:

Все залежить від того, на які обсяги випічки ви розраховуєте. Як правило, стандартний об’єм невеликої пекарні становить приблизно 300 кг виробів за одну зміну.

У такому випадку буде потрібно близько 200 000 рублів. Чим більше обсяги, тим вище стартовий капітал. Але варто зауважити, чим вище обсяги, тим більше дороге потрібно устаткування, яке має більш високу продуктивність.

Однак перед тим як запустити виробництво також будуть потрібні чималі кошти на запуск проекту.Сюди включається приміщення, оформлення необхідних документів, а також зарплата персоналу.

Приміщення для відкриття пекарні

Дане питання має складності, якщо ви вирішуєте побудувати приміщення з нуля. Даний варіант дуже дорогий. Найбільш підходящим варіантом буде оренда площі приміщення великих магазинів, або місць громадського харчування.

 

Для невеликої пекарні вам цілком вистачить площі 70 квадратних метрів. Крім того, важливо підібрати приміщення, яке було б зручним в плані логістики. Важливо щоб транспортні засоби могли мати вільний під’їзд для зручної відправки і доставки продуктів.

Необхідно також проаналізувати наскільки висока у вас буде конкуренція в даному районі.

як організувати бізнес по відкриття пекарні

Крім цього, важливо враховувати, що вам не підійдуть підвальні приміщення. Приміщення повинно мати водопостачання. Крім того, приміщення повинно мати склад для зберігання борошна і іншої сировини, побутове приміщення, а також душова, вбиральня для персоналу, і туалет. У приміщенні необхідна хороша вентиляція.

Документація для виробництва хліба

Для відкриття своєї пекарні вам потрібні сертифікати від Санітарно-епідеміологічної станції .Причому, цей сертифікат необхідний як на саме виробництво, так і на продукцію, яку ви проводите. Не маючи цього документа, ви не маєте законного права проводити хлібобулочні вироби.

Крім того вам необхідні документи від пожежної служби та екологічної експертизи.

Устаткування для хлібопекарні

Від обраного вами обладнання, буде залежати успіх вашого бізнесу. Від обладнання завіт якість вашого товару, асортимент, швидкість виробництва, а також різноманітність виготовляються сортів хліба.

Чимало важливо звернути увагу на країну виробника обладнання. Звичайно, використовуючи вітчизняних виробників, ви зможете заощадити, але варто враховувати, що і продуктивність у вітчизняних виробників буде непорядок нижче. Найбільш якісними вважаються німецькі печі.

Крім печей вам також буде потрібно змішувачі для тесту, обладнання для просіювання борошна, а також тісторозкатувальні машини.

Для невеликої пекарні закупівля всього необхідного обладнання обійдеться близько 60 000 євро. Якщо ви плануєте більш продуктивне обладнання, то необхідно розраховувати на суму не менше 150 000 євро.

бізнес-ідея відкриття пекарні

збут продукції

  1. У ваш персонал можуть входити торгові представники пекарні , які будуть вести переговори з магазинами, а також здійснювати доставку своїм транспортом;
  2. Знайти оптові фірми , з якими укласти договір про регулярне збуті хліба. Цей варіант найбільш підходить для будь-пекарні. Він дозволяє значно заощадити. Вам не доведеться утримувати транспорт, наймати додатковий персонал для реалізації продукції;
  3. Самостійний продаж . Даний спосіб продажу хліба найбільш дорогий. Він вимагає наявності транспортних засобів, оренди додаткового приміщення для продажу хліба, а також дозволу від адміністрації міста.

Персонал невеликої пекарні

Кількість працівників повністю залежить від продуктивності . Для невеликої пекарні вам вистачить 4 осіб — пекар, його помічник, технік, і прибиральниця. Звичайно, ваш персонал повинен мати досвід роботи.

Ну і наостанок, варто згадати про рентабельність цього бізнесу. Вона становить приблизно 10%. Це не мало. Наприклад, для європейських країн такий бізнес вважається успішним.